Classic Jazz Band

 


27 oktober 2005

Holger Gross
: kapellmästare och banjo/gitarr; Jens "Jesse" Lindgren: trombon/sång och presentatör; Bent Persson: trumpet/kornett; Göran Eriksson: klarinett/altsax; Göran Lind: kontrabas; Christer Ekhé: trummor/sång.

Den 11 november 1999 hade Jazzklubben besök av Classic Jazz Band och nu är det äntligen dags igen. Bandet bildades 1986 och består sedan dess av samma sex mycket välmeriterade jazzpersonligheter, som tydligen tycks trivas med varandra, något som också hörs.

 


 

 

Classic Jazz Band´s musik är en vidareutveckling av New Orleans-jazzen, med stor respekt för de gamla mästarna. Bandet har medverkat i jazzfestivaler över hela Europa och haft gästartister som t ex Ken Colyer, Acker Bilk och Monty Sunshine. De har också spelat med svenska storheter som Arne Domnérus, Rune Gustafsson och Ulf Johansson Werre.

Pressklippen är övertygande: Orkesterjournalen skrev att "Classic Jazz Band är det mest kompetenta tradband i landets historia" och Tradjazzpulsen "något av det mest kompetenta och repertoirbreda, ändå stilfulla, som går att uppbringa".

Alltså en höjdarkväll för alla New Orleans-fantaster - men även för swing-freaks, eftersom Classic Jazzband Band förbehåller sig rätten att spela på det sätt som "just nu känns rätt".

Välkomna!

PS. Vill du veta mer? Titta på Holger Gross hemsida: http:/hogge.cjb.net. DS.